Vickers Design Group worked with Space Shop, a self-storage facility in Plant City, Florida.

This ground-up facility consists of two buildings with approximately 650 climate-controlled storage units and 850 square feet of sales and leasing space.

The design of the building consists primarily of metal panels. However, the front of the building features a brick veneer façade and a storefront with a traditional retail aesthetic to blend with the neighboring context. It also incorporates small pops of color to accent Space Shop’s branding.

Vickers Design Group was tasked with converting a vacant warehouse space into an industrial loft office.

Highlighted by two barrel vaulted bays with exposed steel bow trusses and a wood roof deck, the building had surprisingly good bones and just needed a little TLC to help modernize and refresh the exterior. The design consisted of adding multiple new and enlarged storefronts, a new roofing system with skylights in the middle bay, and an abstract paint concept to make the whole thing pop.

Vickers Design Group reimagined Stromquist’s dated, existing offices. The new, two-story space includes a new customer-facing showroom for direct-to-consumer sales.

A new training area with galley kitchen and display showing the latest technology completes the first floor. A repositioned entrance to the corporate office upstairs leads to an open, collaborative space with offices featuring a birds-eye view of the warehouse floor.

Vickers Design Group partnered with Guardian Self Storage to refine its current facilities.

The design team reviewed the building’s architectural features and created test fits and a space plan to further delineate the location and final sizes of walls, doors, rooms, and offices. Furniture layouts in public areas, offices, and workstations were also defined.

The new training facility for the IUOE Local 926 includes ground-up construction of the primary building and rehab of an existing metal building.

The new building houses the offices, classrooms, and training rooms, while the existing building is primarily for equipment storage. Key program elements include a classroom, simulation room, and training/maintenance bay. Pops of red paint both highlight (and protect!) exposed metal elements and provide visual interest. A “bird’s nest” lookout off the mezzanine level of the training bay provides a comprehensive view of the training site when giving tours to prospective members and students.

IPA’s office and warehouse serve as the corporate headquarters for the leading automated equipment provider for healthcare linen distribution.

The entry to the office is client-focused, with high-end finishes, a fully functioning demo space on glass, and several formal meeting spaces. The heads-down spaces in the office are monochromatic, with shared spaces defined by accent colors and playful carpet. A large break room encourages employees to unwind with a variety of lounge seating and an outdoor courtyard. The attached game room is stocked with fun amenities, equipped for a spontaneous ping-pong tournament.