Pinnacle Promotions, a promotional materials company, grew quickly and sporadically, resulting in a cramped and inefficient space.

Through programming interviews, growth studies, and space planning exercises, Vickers Design Group provided a solution that increased operational efficiency by correcting departmental adjacencies while allowing future growth potential without sacrificing the day-to-day workflow. The program consisted of a mix of private offices with open space workstations, training rooms, a restaurant-style break room, a showroom, marketing display areas, and informal breakout meeting areas. Full-height walls are carefully placed to maximize daylight throughout the floor plate while creating an open, interactive environment to enhance collaboration between departments.

Vickers Design Group was hired to design a facility that reflects Elekta’s innovation and forward-thinking commitment to cancer care solutions.

The design included a world-class training facility complemented by an inspiring lobby and customer experience center showcasing Elekta’s history and engineering advancements in oncology. The biggest challenge of the project was installing a three million-pound bunker on the ground floor of an existing 11-story office building to accommodate a fully functional linear accelerator. The upper floors contain a large board room and office space for employees with modern finishes and an open floor plan.

Vickers Design Group was asked to update the exterior of Mansell Court from the existing standard brick façade.

Painting the brick, adding wood cladding to the tenant entryways, and oversized building signage not only changed the look and feel of the campus but provided better wayfinding for visitors. New monument signage was designed and implemented and a new exterior courtyard with colorful sunshades to encourage outdoor gathering by the tenants.

Vickers Design Group worked with Parkside Partners on this new, ground-up spec office building in Technology Parkway. This project is Phase II of their Bureau project.

The design of the building is simple and consists of a combination of metal panels and brick veneer. With this being Phase II of an existing project, the design takes several cues from the first phase in terms of color and building style, being more contemporary and industrial. Incorporating cooler tones, such as grays and whites, with pops of bright color is part of a growing trend meant to be a departure from the red brick and beige stucco that has defined suburban office parks for decades. The design also incorporates skylights to provide natural light to areas of the suites furthest from exterior walls, and it also includes operable windows to allow for more natural ventilation and fresh air.

Vickers Design Group also created interior renderings for visioning purposes.

This renovation project included the removal of the existing concrete precast exterior skin and roofing system. The newly designed high-efficiency wall and roofing system made the building more environmentally friendly and updated the look of the building to attract and accommodate a software company. Additional exterior windows increased natural daylight contributing to the building achieving LEED Gold Certification.

Horizon Software specializes in the automation of school nutrition programs across the United States.

Creating an environment that fosters collaboration and cross-pollination between departments was the main driver behind the space planning aspect of the project. Natural light floods each space regardless of where you are within the building. Corporate branding is present throughout, as well as a modern aesthetic highlighted through glass and materiality.

Vickers Design Group assisted in completely rethinking the look of 35 Technology Parkway.

The existing building was tired and uninviting with a large brick wall along the front façade. Removing the wall created an opportunity to expose the tenant entries and create an open green space in front of the building. The building was painted white, and new canopies were added along with a vertical wood element to contrast the rest of the façade.

Outgrowing its original office, Vickers Design Group relocated to a neighboring suite on the existing floor.

It was important for the workspace to embody the firm’s informal culture, making every guest feel comfortable and excited to enter the open office. The large family room functions as a break room, all-hands meeting space, and an informal waiting area. Employee footprints were reduced in favor of sit/stand desks, increased daylight, and a concealed project storage area. Providing a loft feel in a traditional office park building, the workspace helps clients understand the integration of various materials and design elements with the floor, ceiling, and lighting options.

Vickers Design Group assisted in reimagining the standard corporate conference center at Tucker Exchange.

The existing space was underutilized and provided direct access to the exterior for a potential exterior patio. The design for the new space included conference rooms, a fitness center, event space, and indoor/outdoor training rooms with large garage doors that changed the dynamic of what a conference center could be.