Pinnacle Promotions, a promotional materials company, grew quickly and sporadically resulting in a cramped and inefficient space. Through programming interviews, growth studies and space planning exercises; Vickers Design Group provided a solution that increased the operational efficiency by correcting departmental adjacencies while allowing future growth potential without sacrificing the day-to-day work flow. The program consisted of a mix of private offices with open space workstations, training rooms, restaurant-style break room, show room, marketing display areas and informal breakout meeting areas. Full-height walls are carefully placed to maximize daylight throughout the floor plate while creating an open, interactive environment to enhance collaboration between departments.

Pontoon Brewing partnered with Vickers Design Group to create the first microbrewery in the City of Sandy Springs. The 12,000-sq. ft. space includes a 10bbl system, associated cooler, lab and storage as well as expansion space for future canning line and barrel aging. The taproom of the brewery is minimalistic and very functional by design. Renovating the existing restrooms in their existing location provided a less expensive alternative to relocation. The open taproom allows for multiple bar locations as well as larger areas for events.

Red Hare Brewing Company is an independent microbrewery located in the heart of Marietta, GA. In August 2011, Red Hare started selling craft beer throughout the state of Georgia and in 2012 became the first Georgia craft brewery to can its beer. Vickers Design Group was charged with helping renovate the existing tasting room to improve the customer experience while enjoying Red Hare. The expansion included a new brew house, lab and 90bbl fermenters, all in a new pre-engineered metal building structure. Another building was added to the rear of the existing building for dry storage. The tasting room was gutted to expose the building structure for a more industrial aesthetic that further complemented the custom-built, reclaimed wood furniture and partitions.

Outgrowing its original office, Vickers Design Group relocated to a neighboring suite on the existing floor. It was important for the workspace to embody the firm’s informal culture, making every guest feel comfortable and excited to enter the open office. The large family room functions as a break room, all-hands meeting space and an informal waiting area. Employee footprints were reduced in favor of sit/stand desks, increased daylight and a concealed project storage area. Providing a loft feel in a traditional office park building, the workspace helps clients understand the integration of various materials and design elements with floor, ceiling and lighting options.

Impact Cryotherapy is the leading distributor of cryosaunas in the United States. After completing the firm’s corporate office, the design team was tapped to design the first retail location. The space accommodates a multitude of therapy treatments as well as a conference room and showroom. The cool-toned color palette and oversized graphics were inspired by the company’s logo and playful marketing.

Vickers Design Group partnered with Guardian Self Storage to refine its current facilities. The design team reviewed the building’s architectural features, created test fits as well as a space plan to further delineate the location and final sizes of walls, doors, rooms and offices. Furniture layouts in public areas, offices and workstations were also defined.

Vonage consolidated from 3½ floors to 2 in order to utilize a work-from-home program. The challenge was to update finishes and amenities on both floors within budget while integrating the firm’s new logo and branding. Reception was relocated to level 4 creating a casual and inviting entry that recognizes the global reach of the brand. The existing break room was upgraded with new finishes, an open ceiling and an illuminated V logo in the ceiling, which can be seen from the street leading up to The Towers. Putting greens and ping pong tables once scattered throughout workstations are now contained and better utilized in a new game room and work café. Use of bold paints from brand standards and wall graphics refreshed the open office areas.

SalesLoft 23 is the fourth project Vickers Design Group has designed the software company. Throughout the process we have learned a lot about what works best for the team of 300+. Level 23 is the engineering floor. Each engineering team prefers to work in a collaborative, but focused environment, so team rooms were created to accommodate up to 14 team members. Opposite from the other floors, break out spaces on this floor were created for individuals to sit alone and focused, away from their scrum team. The building’s corners were made into small collaborative rooms. These small meeting areas with big views make for fun getaways. The large break area off the main entrance is used to serve catered, hot lunches as well as a place to watch and stream the SalesLoft all-hands meetings.