With its ideal location near the Atlanta Beltline’s Eastside Trail and Ponce City Market, this 5,500-square foot structure just needed a facelift to transform the formerly vacant retail building into a new boutique space along Ponce de Leon Avenue that caters to the active millennial generation. Following a structural inspection that revealed an unstable foundation due to settlement and historically poor framing and roof joists – and a car crash that destroyed the façade, Vickers Design Group worked hand-in-hand with the structural engineers to identify solutions that included underpinning the rear wall, reworking roof supports and refacing the building – while preserving the building’s character and overall integrity. The storefront was returned to its original size, and the rear entries were updated with new decking and an ADA-approved lift.

Vickers Design Group reimagined Stromquist’s dated, existing offices. The new, two-story space includes a new customer-facing showroom for direct to consumer sales. A new training area with galley kitchen and display showing the latest technology, completes the first floor. A repositioned entrance to the corporate office upstairs leads to open, collaborative space with offices featuring a birds-eye view of the warehouse floor.

Vonage consolidated from 3½ floors to 2 in order to utilize a work-from-home program. The challenge was to update finishes and amenities on both floors within budget while integrating the firm’s new logo and branding. Reception was relocated to level 4 creating a casual and inviting entry that recognizes the global reach of the brand. The existing break room was upgraded with new finishes, an open ceiling and an illuminated V logo in the ceiling, which can be seen from the street leading up to The Towers. Putting greens and ping pong tables once scattered throughout workstations are now contained and better utilized in a new game room and work café. Use of bold paints from brand standards and wall graphics refreshed the open office areas.

Vickers Design Group was tasked to create an environment for start-up tech companies to “build something from nothing.” With an intense client visioning session, we transformed an empty Office Depot shell into an investment fund and innovation hub at the center of Technology Square. Within the clean industrial setting, various sized “offices”, conference rooms, inspiration rooms and a break area provide a co-habitational environment that breeds collaborative and innovative tech start-ups.