Outgrowing its original office, Vickers Design Group relocated to a neighboring suite on the existing floor. It was important for the workspace to embody the firm’s informal culture, making every guest feel comfortable and excited to enter the open office. The large family room functions as a break room, all-hands meeting space and an informal waiting area. Employee footprints were reduced in favor of sit/stand desks, increased daylight and a concealed project storage area. Providing a loft feel in a traditional office park building, the workspace helps clients understand the integration of various materials and design elements with floor, ceiling and lighting options.

The Origami Risk team had been expanding rapidly in the Atlanta area and looked to Vickers Design Group to create a new office that fit its size and personality. Origami Risk’s paper crane logo provided inspiration for angled walls and faceted light fixtures. Looking for synchronicity with its Chicago headquarters, color palettes and furniture selections were similar, while providing character unique to the Atlanta team. The space is designed as an open work environment with a multitude of rooms for focused client calls. Each phone room playfully gives admiration to Georgian musicians. The town center provides a space for all-hands meetings, a fun-loving break area, and site lines to enjoy incredible Atlanta views from the 17th floor.

The goal of Team Rehab is to create a welcoming and spacious environment where physical therapist can treat patients safely and efficiently in a group setting. One of the challenges for the Roswell location was the existing skylight in the middle of the space. Since it provided so much natural light, we decided to keep it and align the ballet bar wall with this feature. This helped create a space for the workout equipment next to it and treatment tables on the opposite wall. The open-to-structure ceiling makes the space feel much larger. However, clouds are dropped above the treatment tables to create a more intimate setting. Touch-down stations are attached to existing columns for note taking while treating. To create a modern feel, the walls and ceiling are neutral. To activate the weight area, accent paint lines with an accent wall perpendicular to the area, are integrated.

Georgia School of Orthodontics provides high-quality treatment and state-of-the-art practices in orthodontics. GSO wanted to improve its amenity spaces for the Sandy Springs campus to reflect the high-quality of its treatment areas. Uninviting break rooms were transformed into large, relaxing spaces with luxury finishes, modern lighting and refined textiles.

Vickers Design Group helped relocate Worldpay’s US headquarters from a Class B office in Atlanta’s Perimeter to Class A office space at Atlantic Station, with the intention of adding 600 jobs over the coming years. The design challenge was to create a dynamic space that attracts millennial and software talent while increasing operational efficiencies by aligning departmental adjacencies. Private and semi-private collaborative areas were placed internally, giving the expansive city views to the workstations. The project was completed over 3 years in multiple phases to minimize work flow disruption.

Vickers Design Group was hired by SweetWater to assist in the redesign and expansion of its Taproom that included a gift shop, a new bar, new furniture and food service with walk-up counter. The design inspiration balances industrial elements with the owner’s love for the outdoors as seen in the use of sealed concrete, glass garage doors, wood and metal accents, live-edge wood tables and pebbles creating a meandering “river” pattern surrounding the bar. With up to 24 beers on tap at one time, Vickers Design Group designed a new easily changeable menu board along with a new custom drink rail centered behind the bar.

SalesLoft broke off from Salesforce in 2000 to create a tailored technology to better the sales experience. Originally in Atlanta Tech Village, SalesLoft grew from the challenges of being a start up and looked to the future. The company landed in Midtown, taking full advantage of public transit and the best views of the city. At the forefront of the design was adaptability, with the idea of always expanding. Integrated technology, writeable walls and comfortable breakout spaces are continuously utilized by the collaborative staff at SalesLoft.

Located within the award-winning Avalon, IDR is an award-winning IT staffing company that prides itself on providing a rewarding and fun work environment, the primary goal in designing the space. A central core houses the reception, storage and break area that serves as the main focal point. A wide variety of collaborative and individual work solutions are immersed with natural light and infused with a company-branded color palette emphasized by intentional lighting. Multiple seating options as well as flexible conference rooms that expand and shrink with garage doors dot the workspace.

Looking for a space with character that embodied their New York City headquarters, ACRE hired Vickers Design Group to design their new office located off the Atlanta Beltline. A first generation office in Edgewood with corner views of downtown was selected to create a suite that was functional for the team, as well as, impressive to visiting guests and investors. An exposed staircase connects three 2,600-square foot floors and encourages circulation throughout. The aesthetic of the new concrete slab, brick and glass create a canvas for ACRE’s art collection and highlight the surrounding views.

Neptune Technology Group is an industry leader in water utilities software technology. In their 100+ year history, they have pioneered hardware and software solutions bridging customers with innovative solutions for metering and data collection. VDG was inspired by water and the way it moves in the design to integrate employee experience with the brand. The particular needs of this software engineering company required flexibility for breakout meetings as well as private meetings, lab space for research and development, and spaces for outside investors to meet and collaborate. Many walls utilize dry erase paint for such breakout sessions, and all conference rooms are outfitted with flat screen TVs for Skype meetings.