Pinnacle Promotions, a promotional materials company, grew quickly and sporadically resulting in a cramped and inefficient space. Through programming interviews, growth studies and space planning exercises; Vickers Design Group provided a solution that increased the operational efficiency by correcting departmental adjacencies while allowing future growth potential without sacrificing the day-to-day work flow. The program consisted of a mix of private offices with open space workstations, training rooms, restaurant-style break room, show room, marketing display areas and informal breakout meeting areas. Full-height walls are carefully placed to maximize daylight throughout the floor plate while creating an open, interactive environment to enhance collaboration between departments.

The Goddard School partnered with Vickers Design Group to revamp an existing building with interior modifications as well as exterior renovations. An exterior ramp was added to the front of the building for wheelchair accessibility along with a playground in partnership with Goddard School consultants. Once completing the interior space plan, furniture selections were made to better suit the nature of the space and the Goddard culture.

Vickers Design Group helped relocate Worldpay’s US headquarters from a Class B office in Atlanta’s Perimeter to Class A office space at Atlantic Station, with the intention of adding 600 jobs over the coming years. The design challenge was to create a dynamic space that attracts millennial and software talent while increasing operational efficiencies by aligning departmental adjacencies. Private and semi-private collaborative areas were placed internally, giving the expansive city views to the workstations. The project was completed over 3 years in multiple phases to minimize work flow disruption.

Vickers Design Group worked with Oconee State Bank to create a new corporate headquarters adjacent to its main branch that was also updated to align with the new building architecture. The headquarters serves not only the bank executives and employees with new contemporary office space, but also serves the community with space for public functions and events. Oconee State Bank is a fixture of the community, and this continuity was extremely important to the overall design. The building now serves as a landmark along Main Street.

The goal of this project was to create a daycare facility that adheres to the KLA brand standards while incorporating local elements of the city of Chamblee. Therefore, design elements emulate the rolling hills of the countryside and the cross-ties of the railroads. For a direct connection of these two concepts, the ceiling is painted blue with the end of the corridor painted green to give the feeling of being out in the dairy fields, and featured decorative lighting was chosen in the shape of railroad crossing signs. Way-finding throughout the building incorporates signage similar to Chamblee’s street signage. When entering the grand piazza, the atelier room is centralized in the space. The walls of this room were designed to reflect silos as found on dairy farms. While most of the finishes reflect brand standards, the uniqueness of the interior architecture along with the designed millwork incorporates Chamblee’s history into the overall design of the daycare.